ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

του Βασίλη Μαυρογεωργίου

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/15

ΘΕΑΤΡΟ

2017/18:

Από 30/04/18

έως 19/06/18

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Διάρκεια:

90 λεπτά

*Ο εικαστικός Νίκος Μαραμαθάς, ιδρυτικό μέλος του Skrow Theater Group από το 2012, παρουσιάζει στη σκηνή του skrow τη δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά. Καταπιάνεται με το καινούριο συγγραφικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου: Αρπακτικά .

*Ο Συγγραφέας για το έργο*

​Πρόκειται για ένα έργο με έντονο υπαρξιακό περιεχόμενο που δανείζεται στοιχεία από διάφορα θεατρικά ήδη. Ο συγγραφέας, τέμνοντας την ίδια την ύπαρξη, προσπαθεί να δει τι κρύβεται πίσω από αυτήν εξερευνόντας τα όρια της ανθρώπινης ψυχής, τις σκιές του υποσυνείδητου και τη δύναμη της αγάπης. Κάθε σκηνή ισορροπεί ανάμεσα σε όνειρα και εφιάλτες που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά και με τα μάτια ανοιχτά. Τα Αρπακτικά για να επιβιώσουν αρπάζουν κάθε ύπαρξη που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Μετά τον ερχομό τους τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

*Υπόθεση έργου*

Η Φ. βλέπει ένα όνειρο ή μήπως εφιάλτη; Μια σειρά απρόσμενων γεγονότων την οδηγούν σε μια περιπέτεια. Η λογική της δοκιμάζεται. Το πραγματικό παραμορφώνεται, οι άνθρωποι γύρω της γίνονται ζώα, ο χώρος είναι πλέον σχετικός, ο χρόνος την πιέζει, την σκοτώνει αργά. Θα ξυπνήσει τελικά η Φ.;

*Σημείωμα Σκηνοθέτη*

​Αφαιρώντας αρκετά στοιχεία που συνθέτουν μια πιο κοινή οπτική της πραγματικότητας, κατέληξα, μέσω αυτοσχεδιασμού σε φόρμες που δίνουν την δυνατότητα στους ηθοποιούς να εκφραστούν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μην δίνοντας βάση τόσο στο τι εννοεί το κείμενο, αλλά περισσότερο τι εντύπωση μου δημιουργεί, προσπάθησα να συνθέσω σε εικόνες όλες τις πληροφορίες που είχα στα χέρια μου.

 

Σκηνοθεσία: 

Νίκος Μαραμαθάς

Κείμενο:

Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικά/Κοστούμια:

Νίκος Μαραμαθάς

Βοηθός Σκηνοθέτη:

Ιωάννα Μακκαβέη

Ηθοποιοί:

Χρύσα Βακάλη

Γιάννης Κατσιμίχας

Νεκταρία Κουτσογεωργοπούλου

Ιάσων Μπίττερ

Στέλιος Χατζηγεωργίου