SkroWorks

Πρόγραμμα, Βιογραφικά και Περιγραφές Μαθημάτων 2021

Πάρης Μαντόπουλος
Πάρης Μαντόπουλος

press to zoom

press to zoom
Μιχάλης Συριόπουλος
Μιχάλης Συριόπουλος

press to zoom
1/5

Πρόγραμμα

Δευτέρα 18:00 - 20:00 Πάρης Μαντόπουλος / Χοροθέατρο

 

Τρίτη 17:15 - 20:00 Ρηνιώ Κυριαζή / Αρχαίο Δράμα

 

Πέμπτη 17:30 - 19:30 Κατερίνα Μαυρογεώργη/Βάσια Ατταριάν/ Αυτοσχεδιασμός 

Σάββατο 11:30 - 14:30 Θανάσης Δόβρης / Υποκριτική

 

Σάββατο 15:00 - 18:00 Βασίλης Μαυρογεωργίου / Πάρης Μαντόπουλος / Υποκριτική και Κινησιολογία για το θέατρο με σκοπό την παράσταση 

                   

Πληροφορίες/Εγγραφές:

2107235842 &

contact@skrowtheater.com

Η πανδημία μας έφερε και μας πήρε πολλά. Το skrow μετά από αρκετές εβδομάδες υποχρεωτικής και απαραίτητης βέβαια παύσης, αποφάσισε να ξεκινήσει την νέα αυτή περίοδο με μια ακόμα πρόσκληση στη νέα γενιά. Αυτή που αποτελεί το δυναμικό μας, μεγάλο μέρος του κοινού μας και φυσικά το μέλλον μας. Έτσι το skrow ανακοινώνει και φέτος τα καλοκαιρινά ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ με την ελπίδα να είναι αυτοί και αυτές, η αρχή της επιστροφής όλων μας.

Το skrow προσφέρει τη δυνατότητα σε νέες/νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν Υποκριτική να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις  σε Δραματικές Σχολές του Υπουργείου Πολιτισμού, τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Θεάτρου Τέχνης κλπ.

 

Μιχάλης Συριόπουλος - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας δραματικής σχολής σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος με υποτροφία και του θεατρικού εργαστηρίου «Σοφούλη». 
Ως ηθοποιός τιμήθηκε φέτος με το βραβείο "Δημήτρης Χορν".

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιάννη Μόσχο, Θωμά Μοσχόπουλο, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Τάσο Ράτζο, Πέμη Ζούνη, Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Βούρο, Γλυκερία Καλαιτζή, Αναστασία Κουμίδου, Ισίδωρο Σιδέρη, Νίκο Βουδούρη, Έφη Δρόσου, Σοφία Καρακάντζα, Αντώνη Καλογρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη στο skrow, το θέατρο Πόρτα, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Κ.Θ.Β.Ε. ,την πειραματική σκηνής της τέχνης, την ομάδα passatempo, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κ.α. στις παραστάσεις «Η αρχή του Αρχιμήδη», «Η πόλη», «Καντίντ ή η αισιοδοξία», « Η Δίκη του Κ», «Αγγέλα», «Ο γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», «Η αρρώστια της νιότης», «Παραμύθια στο ασανσέρ», «Βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «Το όνειρο του σκιάχτρου», «Η όπερα του ζητιάνου», «Ορφέας vision», «Αθώοι ψεύτες», «Τρεις αδελφές», «Το σκλαβί», «Σ' εσάς που με ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος γάμος», «Λεωφορείο ο πόθος».

Έχει σκηνοθετήσει - διασκευάσει τις παραστάσεις «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα του μπάρμπα Ιωσήφ», «Στον καθρέφτη του χρόνου ρέουν οι λέξεις διαυγής». Ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δεν διαλύονται ποτέ» (σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη). Στην τηλεόραση έχει πάρει μέρος στις σειρές «Επιστροφή», «Εκδρομή» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, «Μ+Μ» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιόυ και «Η αδερφή της αδερφής της αδερφής μου» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι ''ΛΟΓΕΙΟΝ'' (2011-2014) και στο «kyklos art studio» (2015) καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Άννα Μιχελή - Βιογραφικό

Απόφοιτος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ίασμος» Βασίλη Διαμαντόπουλου. Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με διάκριση στη σκηνοθεσία θεάτρου (ΜΑ in Theatre Directing) στην East 15 Acting School του Λονδίνου.

Στην Αθήνα, έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Βινύλιο», στο θέατρο του Νέου Κόσμου (2018-19), «Ποιός είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ;» του Ντ. Γκρέιγκ που ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και στο θέατρο Πόρτα (συμπαραγωγή 2015-2016), «ή», των Ρ. Βέγκα και Ν. Μποφίλιου στο θέατρο 104 (2012-2013) καθώς και τις μουσικές παραστάσεις "Πρώτη Παράσταση",  "Φορεμένο αλλιώς" και "Λίγο πριν την αρχή" και του τραγουδιστή-ηθοποιού  Γιάννη Σουλάκη. Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης ως σκηνοθέτις και ως εισηγήτρια σε σεμινάρια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού πάνω στη μέθοδο Laban.

Στο Λονδίνο, σκηνοθέτησε τις παραστάσεις:  «Paradigm», του Luke Μika, «The Caucasian chalk circle», του Bertolt Brecht και «I’m dying like a country», σε κείμενα βασισμένα σε devising του θιάσου με αφορμή το αφήγημα του Δ. Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα» και εργάστηκε σε παραγωγές κλασσικού αλλά και σωματικού θεάτρου ως βοηθός σκηνοθέτις με τους Mike Bradwell, Mark Bell κ.α. Ως βοηθός σκηνοθέτις στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Ιω Βουλγαράκη, Αγγελική Κασόλα κ.α. στο Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών, το θέατρο Πόρτα κ.α.

Από το 2014 έως το 2018 είχε αναλάβει το Συντονισμό της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του θεάτρου Πόρτα στο πλευρό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θωμά Μοσχόπουλου και της Ξένιας Καλογεροπούλου. 

Από το 2018 είναι υπεύθυνη του skrow theater, σε συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και τον Σεραφείμ Ράδη.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε θεατρικούς μονολόγους, αυτοσχεδιασμό, ποίημα και τραγούδι. Δημιουργήσαμε ένα πακέτο 40 μαθημάτων, σε μικρά τμήματα έως 9 ατόμων που προσφέρει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία στον κάθε τομέα από επαγγελματίες του χώρου με μεγάλη εμπειρία.

Τα τμήματα θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μιχαλής Συριόπουλος - Υποκριτική 

Σωτήρης Τσακομίδης - Υποκριτική 

Άννα Μιχελή - Αυτοσχεδιασμός

Πάρης Μαντόπουλος - Κίνηση

 

 

 

Σωτήρης Τσακομίδης​ - Βιογραφικό

Σπούδασε μαθηματικά και θέατρο και από το 2000 εργάζεται ως ηθοποιός.
Μερικές από τις παραστάσεις που έλαβε μέρος ήταν  Bella Venezia και Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, του Κουτρούλη ο γάμος και Κύκλωπας στο Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, Έντα Γκάμπλερ, Οιδίποδας Τύραννος, Γάμος άνευ νύμφης σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σε πολλές παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου όπως Βόυτσεκ, Άλκηστη, 1984, ο Καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)  κ.α., στην Αποκάλυψη (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου κ.α. Στην τηλεόραση έλαβε μέρος στις σειρές Κόκκινο ποτάμι σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, Η Ζωή εν Τάφω και Καρυωτάκης σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά κ.α.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική (κιθάρα, κρουστά) και με το τραγούδι.

Πάρης Μαντόπουλος - Βιογραφικό

Έχει σπουδάσει χορό και υποκριτική με τον Steve Paxton (developer of Contact Improvisation) Peter Ryan (Master of arts), χορευτικό αυτοσχεδιασμό με την Α. Λύρα,  κλασικό μπαλέτο με τον Δ. Καμινάρη, και παραδοσιακούς χορούς με τον Ηλία Δήμα (ΤΕΦΦΑ).  Είναι κάτοχος του Bachelor of Performing Arts του Queen Margaret University Edinburgh με διάκριση και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «ΑΡΧΗ» της Νέλλης Καρρά. Eχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κούβα σε παραστάσεις όπως : «Δάφνης και Χλόη», «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Brahms», «Αντιγόνη» κ.α. σε χορογραφίες – σκηνοθεσία Peter Ryan, Α.Λύρα, καθώς και σε παραστάσεις της Λυρικής σκηνής και του Μεγάρου μουσικής (Λούλου, Κάρμεν, Νάνος, Πρωτομάστορας, Ναμπούκο κ.α.) σαν χορευτής. Έχει χορέψει, χορογραφήσει (και σκηνές ξιφασκίας και πάλης με όπλα) και σκηνοθετήσει περίπου 20 θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα και σε ΔΗΠΕΘΕ. Έχει πάρει μέρος ως ηθοποιός στις θεατρικές παραστάσεις «Cut it out», «Πρόβα Στρίνμπεργκ», «Άγρια δύση», η «Δύναμη του Σκοταδιού»,oι «Άγριοι» και στις κινηματογραφικές ταινίες «Peppermint» (χορογραφίες) και «Πάμπτωχοι Α.Ε.». Είναι δάσκαλος παραδοσιακών, λαϊκών και λατινοαμερικάνικων χορών. Τέλος διδάσκει το μάθημα «Contact Improvisation Technique Dance & Theatre » σε Δραματικές σχολές και σε σχολές χορού.