Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ

Ο ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ με τον Θανάση Δόβρη 

press to zoom
1/1

SKROW WORKShop

Εισήγηση/Διδασκαλία:

Θανάσης Δόβρης

Διάρκεια:

Από 03/07/20

έως 19/07/20

                   

Πρόγραμμα:

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 

4ωρες συναντήσεις

Κόστος:

€150

Πληροφορίες/Εγγραφές:

2107235842

&

contact@skrowtheater.com

«Μια φυσική καταστροφή, όπως η πανδημία, αυτόματα, ορίζει θα λέγαμε, έναν λευκό καμβά, έτοιμο προς όλες τις πιθανότητες, να ζωγραφιστεί από την αρχή. Σ' αυτό το πεδίο, ο εξουσιαστής και ο εξουσιαζόμενος θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους, για το δικό τους όφελος ο καθένας. Το ζήτημα της εξουσίας λοιπόν, η δυνατότητα άσκησής της, η ευκαιρία να παίξει με τα όρια, είναι ζητήματα που θίγονται στον Μάκβεθ και μας αφορούν ακαριαία πια.»
Θ. Δόβρης

 

Για πρώτη φορά ο Θανάσης Δόβρης θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο υποκριτικής, που θα διερευνά τον ποιητικό λόγο και τη σχέση του με τον σύγχρονο θεατρικό λόγο. Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την καθοριστικής σημασίας, αξία της θεατρικής ανάγνωσης, όχι με όρους ''αριστείας'', αλλά με την έννοια της Δέσμευσης. Με όχημα τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ θα εξερευνήσουμε τα εργαλεία διαχείρισης του ποιητικού λόγου και θα ανακαλύψουμε πως μετουσιώνεται σε έναν σύγχρονο, παλλόμενο και "ζωντανό" λόγο.

*Δήλωση συμμετοχής στο: contact@skrowtheater.com με θέμα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΔΟΒΡΗ

Θανάσης Δόβρης​ - Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Λάρισα. Εργάζεται στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου από το 1998. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας , τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής κ.α. και με σκηνοθέτες όπως ο Λ. Βογιατζής, ο Θ. Παπαγεωργίου, η Α. Μπρούσκου, ο Γ.  Χουβαρδάς, ο Β. Μαυρογεωργίου, ο Θ. Αμπαζής, ο Σ. Τζουμέρκας, η Ρ. Πατεράκη, ο Θ. Παπακωνσταντίνου κ.α.  Στο skrow σκηνοθέτησε το 2016, την παράσταση «Γκιακ» βασισμένη στη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, τo 2019 την παράσταση ''Ευτυχισμένες Μέρες'' του Samuel Beckett και το 2020 την παράσταση ''Πειρασμός'' του Carles Batllie. Το 2018 παρουσίασε την σκηνική σύνθεση Antigone -cold spaceship, για το Youth Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.  Έχει παίξει στον κινηματογράφο (το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών, Μare Nostrum κ.α.) και σποραδικά στην τηλεόραση (Το Δέκα, Μαύρα μεσάνυχτα κ.α.).