ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΩΣ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ

SKROW WORKS   

press to zoom

press to zoom
1/1

SKROW WORKShop

Εισήγηση:

Ζουζεπ Μαρία Μιρό

Πότε:

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

18:00 έως 20:00

                   

Κόστος: 

15€

(20€ με παρακολούθηση της παραστασης

Η Αρχή του Αρχιμήδη μετά)

 

*Δηλώσεις συμμετοχής:
contact@skrowtheater.com 

με θέμα: MASTERCLASS 

και τα στοιχεία επικοινωνίας σας

MASTERCLASS ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΑΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΖΟΥΖΕΠ ΜΑΡΙΑ ΜΙΡΟ

(Winner of Premi Born de Teatre Award 2011)

 

«Θέατρο της αμφιβολίας:

το ερωτηματικό ως σκηνικό σημείο στίξης»

 

Γράφω για θέματα για τα οποία δεν έχω απάντηση, αλλά με ανησυχούν. Η γραφή και η μετέπειτα σκηνική διαδικασία είναι για μένα χώροι στους οποίους δομώ ένα θέατρο που θα δημιουργήσει και θα προκαλέσει χώρους διαλόγου και στοχασμού με το κοινό. Σε αυτή τη συνάντηση-masterclass θα δούμε αυτή τη θεατρική θέση από την πλευρά τόσο της γραφής τόσο και της σκηνικής της εκτέλεσης. 

                                 Ζουζέπ Μαρία Μιρό

                 

*Για δηλώσεις συμμετοχής:
contact@skrowtheater.com 

με θέμα: MASTERCLASS 

και τα στοιχεία επικοινωνίας σας

 

Ζουζέπ Μαρία Μιρό​ - Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας και Δραματουργίας του Institut del Teatre (Ινστιτούτο Θεάτρου) της Βαρκελώνης και του τμήματος Δημοσιογραφίας του UAB (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης). Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα έργα Καπνός, Nerium Park, Η αρχή του Αρχιμήδη,  Gang Bang και Η γυναίκα που έχανε όλα τα αεροπλάνα.

Έχει βραβευθεί πάνω από δέκα φορές για τα έργα του, ενώ έχει τιμηθεί δύο φορές και με το σπουδαίο Βραβείο Born.

Τα έργα του έχουν ανέβει σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Αργεντινή, το Μεξικό, η Αγγλία, η Ρωσία, η Κροατία, το Πουέρτο Ρίκο, η Ελλάδα και η Κύπρος, ενώ έχουν διαβαστεί υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου στην Ιταλία, στη Γαλλία (Παρίσι, Νορμανδία, Φεστιβάλ Mousson d’Eté και La Comédie Française), στη Ρωσία και στην Ελλάδα (4ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων). Επιπλέον, έχει υπογράψει τη δραματουργική επεξεργασία πολλών έργων.

Επίσης, ο Μιρό έχει σκηνοθετήσει δικά του έργα, ενώ έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη δίπλα σε ονόματα όπως ο Ξαβιέ Αλμπερτί, ο Ξαβιέ Πουζολράς και η χορογράφος Ζερμάνα Σιβέρα. Από το 2013, είναι μέλος της επιτροπής ανάγνωσης του Εθνικού Θεάτρου της Καταλονίας (TNC).

Το έργο του Η Αρχή  του Αρχιμήδη, ανεβαίνει φέτος στο skrow theater, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.